miss783

Insikter och uppmaningar

I min värld är det lite konstigt att summera händelser i slutet av december månad, för att låtsas om att allt startar på nytt i januari. Jag tänker att livet är lite mer linjärt på något sätt. Fast skit i det, för nu ska jag summera upp några viktiga punkter jag blivit upplyst om det gågna året:
 
  • Bojkotta scampi! Finns tusen skäl att vägra denna räka. (Upplystes om detta under hållbarhetsdagen på Göteborgs Universitet)
  • Se tillvaron genom feministiska glasögon. Hemskt, men ack så upplysande! När man inser saker kan man förändra dem. Bry dig och våga stå upp för kvinnors rätt! (Min nyfikenhet i ämnet väcktes bland annat genom bloggen "hej blekk!") 
  • Hata HM. Ett företag som tycker det är ok med djurplågeri och slavlöner för sina anställda. (Har vetat detta ett tag, men hatet har spätts på i och med angora-debatten under hösten)
  • Våga ge bort saker du inte vill ha eller behöver. Finns massvis med ställen där man kan dumpa sånt som bara tar upp plats i ens skåp. (Har donerat en hel del till Myrornas och Emmaus i år och på så sätt fått mer andrum i min lägenhet)
  • Köp ekologisk mat och laga goda middagar! Behöver jag ens förklara varför? Livet är kort. Vi har bara en jord.
  • Läs innehållsförteckningar. Det är mer spännande än vad du tror! Ta på dig ett par glasögon om så behövs och du kommer bland annat få reda på att skillnaden mellan Cantadou och Crème Bonjour är att den senare innehåller gelatin. (Detta upptäckte jag i veckan. Alltså ärligt talat, gelatin i en färsost?)
  • Strunta i mode. Klä dig i det som passar dig och din kropp och i det som du tycker om. Satsa på kvalitet. (Det märks tydligt när man rensar bland kläder vad som är tidlöst och håller genom åren. Ett sånt tankesätt sparar i längden både på miljön och din ekonomi)
 
BONUS. Under året har jag blivit ÄN mer kritisk till 9/11. Kolla gärna in ett av mina favoritklipp:
 

Comments
Postat av: Anonym

Jag sitter i skrivandes stund och tittar på säsong 5, avsnitt 5 av HIMYM!

2013-12-22 @ 18:18:34
Postat av: VAST

Ja, jag glömde fylla i mitt namn i förra inlägget :-)

2013-12-22 @ 18:19:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback