miss783

Spice Girls-regression

Hela tiden kommer jag på mig själv med att längta tillbaka till 90-talet. Det var som om grundskoletiden var min glansperiod. Det var roligt och jag och vännerna lyssnade på Spice Girls all day long. Det känns också som om det var vacker sol varje dag och jag minns hur roligt jag hade det. Det var så kul när vi fick läsa om rymden och jag lyckades få en glimt av Halebop-kometen. Ahh... dessa tider.

Men Geez, nu fattar jag verkligen vad alla 'vuxna' menar med att tiden går fort! Jag har blivit helt annorlunda och modet är helt annorlunda och värst av allt: SPICE GIRLS ÄR GAMLA NU! Blommor vissnar så fort...

image21 'Förr eller senare hinner livet, och döden, ifatt.'

Ja, vad gör man?
Samhällsförändringar

Idag kom jag på nya förslag till lagändringar:
 1. Förbjud importen av tobak och drogklassa den
 2. Tvångskastrera våldtäktsmän
 3. Lika lön för lika arbete - gynna karriären för kvinnor
 4. Förbjud stamcellsforskning av aborterade foster
 5. Inför ordningsbetyg i skolorna
Vad tycks?

Moderna rustningar

image23
Klänningar sydda av kondomer. Själv har jag ju ingen aning om vad jag ska ha på mig varken på jul- eller nyårsafton...
image24
Men låt mig berätta hur det kan gå när man blandar in kondomer på en kristen skola.

Några som går i ekonomidelen av min klass har fått den unika idén till sitt projektarbete att sälja kondomer i coola förpackningar. Ja, vad säger man? Idag på mattelektionen ställde sig en kille mitt på golvet och började blåsa upp en kondom så mycket att den blev större än en ballong. Den var svart och skulle smaka choklad. Då den var fylld med luft flög den upp och fastnade i taket. Matteläraren passade då på att berätta för oss varför inte gravitationen övervann kondomen. Som introduktion till matten fick vi helt enkelt ett par konkreta exempel direkt från fysikernas mästare.

Men till saken. Personerna bakom den ytterst kreativa idén ville givetvis inte bara marknadsföra sina produkter, utan även sälja dem på skolan och göra en smärre förtjänst. De tyckte verkligen att mattelektionen var en bra tid till att springa fram och tillbaka till rektorn för att fråga om lov. Roligt nog vägrade han att låta dem sälja sina smaksatta kondomer på skolan. Skolan råkar ju ha kristen profil... Rektorn menade på att man inte får pressa eleverna till att göra sin sexualdebut innan äktenskapet. Personerna bakom kondomerna blev rasande och rektorn sa att de var outbildade. Jag kan inte återge det exakta sammanhanget, men det var så han sa.

Jag försökte få min mattelärare att förstå att man inte kan låta folk springa in och ut genom klassrumsdörren och syssla med totalt oväsentliga saker under lektionstid. Men då svarade han bara med att mänskliga rättigheter går före matematik.

Ibland orkar man inte med


image28

Rise and Oppose


Livet är för kort för att hålla inne på sin åsikt.

image21


De eviga orden under vackert omslag

image22
Design, musik, styling? Nej. Det är självaste Bibeln tryckt i tidningsformat. En för Gamla och en för Nya Testamentet. Omslagen fångar uppmärksamhet och bläddrar man ser det ut som vilken lyxtidskrift som helst. Men när man väl börjar läsa bildtexterna och skumma igenom sidorna förstår man att det är någonting utöver det vanliga. Nämligen livets mening skriven i vacker font på blanka sidor. Tidningarna rymmer de mest konstnärliga bilder. Enkelt och stilrent. Men det coolaste är ändå att texterna är lika aktuella idag som då de skrevs. Varför inte smyga in Bible Illuminated hos frisören, caféet eller tandläkaren...

image23


image24

First Aid for lads in crisis

Väldigt många killar har problem med saker som tjejer tar för givna. Det gäller allt från stil, till daglig hygien, frisyr och egenskaper.

Killar som har problem med stil, hygien, socialt uppträdande... pusta ut. Här kommer den efterlängtade listan:

 • Ta en dusch och tvätta håret supernoga. Med shampo såklart.
 • Raka dig. Små skäggstrån är så osexigt.
 • Använd deodorant med anti-persperant (vad är det för mening annars?)
 • Ta ett sprut äkta parfym. Ett, inte mer.
 • Håret ska inte vara för långt och inte vara för kort. Påminner strukturen om en igelkotts? -För kort. Hänger det långa hårtestar i ansiktet och skymmer din sikt? -Håret är alldeles för långt. För att bäst åtgärda långt hår kan ett besök hos frisören vara bra. Annars är det bara att låta det växa...
 • Klä dig ordentligt. Propert. Det är otroligt viktigt att kläderna är rena och hela och i rätt storlek. Blanda inte för mycket färger. Klä dig för rätt årstid. Gå inte omkring i bara t-shirt mitt i vintern eller kängar mitt i sommaren. Får du panik? -Köp märkesjeans och svarta tröjor. Det kan aldrig bli fel.
 • Ha en stolt hållning.
 • Var noga med tandborstningen morgon och kväll för att kunna le så mycket som möjligt.
 • Ursäkta aldrig din existens.
image16
Om du följer dessa tips minskar risken för att bli mobbad eller socialt missplacerad. Du kommer att få det lättare i allmänhet. Tro inte att det här är en utmaning för detta är standard på vad man bör göra varje dag. Glömmer du t.ex. deodorant eller tandborstning kommer alla med någorlunda luktsinne att rygga tillbaka.Tips på parfymer:

 • Marc Jacobs - Men
 • Kenzo - L'eau Par Kenzo
 • Puma - Jamaica
 • Hugo Boss - Energize
 • Jean Paul Gaultier - Le Male
image15
Säkra klädmärken:

 • Tiger
 • Henri Lloyd
 • North Sails
 • Paul Smith
 • Replay
image18

Dracula


Efter flera mindre bra böcker har jag nu kommit över Bram Stokers Dracula.
Redan efter första kapitlet blev jag tagen av den vackra skräckromantiken. Nu kan jag inte släppa den och jag har till och med drömt om den och det målande språket. De dunkla miljöerna sätter sina spår. Denna bok vågar jag rekommendera till någon som är riktigt kräsen och har sinne för romantik. Låt dig förföras av de eviga irländska orden och Herr Dracula. Självklart är detta orginalet.


High Fidelity


High Fidelity ja... vilken bok. Jag hade hyfsat höga förväntningar vad gällde Nick Hornby, men den här boken är ganska så tråkig. Den handlar om Rob som äger en skivaffär och hans tjej Laura som precis dumpat honom. -That's it. Jag förstår bara inte hur man lyckats fylla ut en så tunn handling på så många sidor? Den har väl sina roliga stunder, men ack. Den tar sig inte. Detta är en bok du inte ska köpa om det nu inte är så att just du tycker om att läsa om en desperat 35-årings tankar om förhållanden och sitt arbete.


Emo-snövit i decembermörkret

image8
When Under Ether är en trevlig låt från denna nya skiva av fröken Polly Jean Harvey. Lite deppig kanske, men ack så fin! Bara albumbilden säger ju hur musiken låter. Det här är just ett sådant typexempel på något jag skulle kunna ladda ner bara för omslagets skull. Egentligen är väl skivan inte så jättebra, men tycker man om Snövit och föredrar piano... Eller förresten, den är inte särskilt bra. Kanske om du har den tyst i bakgrunden och tänker på någonting annat. Vad är det jag rekommenderar egentligen?

Jerry Springer motherfucker

Jerry Springer show är ett modernt gladiatorspel med misslyckade personligheter. Personer som knullar runt med både män och kvinnor, både i och utanför släkten. De slåss på scen och drar i varandras hår. Publiken fäktar vilt och skriker Jerry! Jerry! Jerry! Medan han själv på behörigt avstånd står och fnissar.

Showen inleder alltid med 'offret' som berättar sin historia för publiken. Det är samma story om och om igen. Någon annan 'är' med samma person som jag också 'är' med. Jerry vill sedan få bekräftat misstankarna 'so you're sleeping together, right?' Nähä. Vad tror han? Publiken blir nyfikna och eftersom hans oväsentliga kommentarer inte spelar något större roll måste han snabbt som ögat kalla in ytterligare en part.

In kommer då person nummer två -bedragaren. Det resulterar i en vild fight där de skriker åt varandra. Publiken blir nöjda och skrattar och skakar huvudena åt de stackars människorna. Vakter springer upp och håller halvhjärtat fast dem i kläderna.

Jerry är bara den som leder spelet och när alla tröttnat på fighten kommer den avgörande parten in.

Person nummer tre -han/hon/den/det som har gått båda bakom ryggen. Ofta är denna person mycket omedveten om utseendet och publiken brukar fråga hur någon kan tända på någon som han/hon/den/det alls? Då kulminerar showen i ett slags 'yo mama' battle. Spydigast vinner.

Så här fortsätter det. Nya skandaler står på tur och sist i programmet sitter det en drös olyckliga, misslyckade amerikaner som inte har någon moral överhuvudtaget och käftar emot när publiken ställer dumma frågor.

Jerry avslutar då med sina kloka ord om vad som är rätt och riktigt. Och det är här det blir så fel! Han är den lille översittaren som skrattar åt samhällets bottenskikt och talar om för dem hur man bör leva anständigt. Men hur anständig är han själv? Kan han verkligen jämföra prostituerade med börsmäklare och säga saker som att sälja sin kropp är jämbördigt med att sälja sin själ?

Låt oss vända på det hela. Visst är nog alla som deltar i hans show Amerikas Les Miserables, men Jerry Springer är mest tragisk av dem alla.

Jaja, men det är ju bara att zappa. Som sagt!