miss783

Världens bästa konstkritiker

Andréa Fehrling

Min tio minuter långa presentation


 
Under den här presentationen i skolan skulle jag och Alex egentligen snackat runt tjugo minuter... men vi var klara på bara tio! Inte helt uppskattat av läraren. Trots detta var det var ju så galet bra tio minuter att vi fick varsitt G på 7,5 högskolepoäng. Inte illa.

Sånt man villl ha på väggen

Att måla sånt som man faktiskt vill ha på väggen: det är mitt mål.
 
Under hela sommaren tills skrivande stund har jag arbetat på en liten plätt på golvet med olja och akvarell för att skapa konst som jag själv tycker är cool. Det går långsamt och jag blir stundvis tung i huvudet av all terpentin jag späder färgen med, men jag tror att det jag gör snart kan bli som jag önskar. Tavlor som förgyller vilket utrymme som helst som man bara måste ha på väggen. Tavlor jag själv vill ha i min lägenhet.
 
När jag fann fotot som jag klistrat in i det här inlägget kände jag mig dock lite avundsjuk... Det är ett verk av en gatukonstnär i Berlin som är upphängt på något trendigt kafé. Första gången jag såg något av honom var en stor målad affisch på en grön container när jag vandrade omkring på Berlins smutsiga gator. Jag blev bara så förvånad att kostnären tagit det stora steget: from the gutter to the stars. Jag vill också göra det! Även om jag själv anser att det jag gör är bra, så kan man inte annat än att bli imponerad när något hänger på ett sånt ställe. Nu måste jag ge järnet! Kaffekoppen är full och penslarna vilar mot den kladdiga paletten.

"Dåliga tider är goda tider att tänka annorlunda"

Ett citat av Petter Stordalen.