miss783

Lapsang Souchong

Lapsang Souchong är Kinas mest spännande te. Det är svart som sot och doftar stark tjära. Men i tekoppen är det en helt annan sak. Färgen som silar ut efter att bladen mjukat upp sig i silen är behagligt röd. Smaken är värmande och intressant. Detta te har karaktär. En stark personlighet olikt många andra sorter. Om man känner sig främmande inför Lapsang Souchong eller helt enkelt vill experimentera lite, så är det att rekommendera en liten färsk citronskiva som läggs i koppen strax efter att det kokheta vattnet fyllts på. Teet får då en ljusare nyans och smakar något mildare.

För att få den där luxuösa känslan krävs en vacker och ljus tekopp som står på fat, samt några kakor och en god vän.


Skivtips: 100th Window

Massive Attack har skapat ett mästerverk på tio fulländade låtar, såväl musikaliskt som textmässigt. 100th Window ljuder av läcker electronica, vackra och sköna basgångar, samt både manlig och kvinnlig skönsång. Faktum är att Sinead O'Connor gästar på spåret A Prayer For England vilket även detta är fantastiskt.

Det är ett svårlyssnat album vilket således har fördelen att kunna lyssnas på om och om igen. För varje ny gång man lyssnar upptäcker man nämligen ständigt nya ljud och finesser. Alla spår på skivan är också relativt långa vilket gör att man utan problem kan ta sig tiden att känna in stämningen. En stämning av vemod med ett leende på läpparna.

100th Window omges av en regning, men ack så vacker atmosfär. Musiken är drivande, men trots detta har albumet ändå en känsla av stillhet. Man kan säga att den är uppbyggd i skikt: De mörka tonerna i botten, sången i mitten och de ljusare diskanterna i toppen, vilka påminner om ljus som strilar in genom täta ovädersmoln.

Den här musiken rekommenderas starkt till dem som är filosofiskt intresserade och vill känna en mening då de blickar ut genom fönstret.


Fragile

Helt plötsligt står du öga mot öga med döden. Den ler mot dig. Du ler tillbaka. Det är nu du fattar vad livet är värt.

Om det tog slut idag; vad skulle du gjort annorlunda?

Kanske skulle du ta dig tiden att se den tyska kortfilmen Fragile.