miss783

En timme utan elektricitet gör underverk

Att det kunde vara så skönt att bara stänga av allting. Att släcka alla lampor, stänga av spisen och datorn. Helt plötsligt blev lägenheten tyst och stämningen behagligt rofylld. Earth Hour, som för min del blev flera earth hours, gav mig en välbehövlig stunds vila från alla måsten. Det som egentligen är en manifestation för miljön blev för mig en stunds vila för kropp och själ. En timme för att smälta alla dagens intryck. Med flera värmeljus tända låg jag och Alexander på min mjuka filt och tittade på det ljus som var kvar av solnedgången. En behaglig blå ton som så småningom gick över i nattens mörker med måne, stjärnor och blinkande flygplan klara för landning.

När man avstår från att använda elektricitet under en liten stund märker man hur allting stannar upp. Man får istället tid för att prata, tid för eftertanke och vila. För det är ju svårt att sätta igång och diska i mörker, forstätta läsa i sin bok eller vad man nu tänkt göra.

Jag tror kanske inte Earth Hour kan förändra världen, men för dem som släcker ner ljuset tror jag att förändringen ligger i att individer kan bli påminda om hur viktigt det är att stanna upp ibland. Jag tänker definitivt ha flera sådana timmar framöver... Earth Hour eller inte.

Vi mötte katten IGEN!En galet god hamburgermiddag

Idag testade jag för första gången att baka eget hamburgerbröd. Det blev hur bra och hur gott som helst! Men inte nog med det. DET ÄR SÅ BILLIGT!

Jag och Alex satt och åt våra hemgjorda hamburgare (mina vegetariska förstås -tro inget annat!) när vi frågade oss själva huruvida vi sparat pengar eller inte på att baka bröden själva. Vi antog detta. Men när middagen var över tänkte jag för en gångs skull även bevisa det.

Så jag satte mig ner i köket med miniräknare, kvitton, måttomvandlare, recept, penna och papper. Och ja. Det blev otroligt mycket billigare.

Arton ljuvliga hamburgerbröd för knappt fjorton kronor. FJORTON KRONOR!

Eftersom vi inte orkade mer än två burgare vardera, har vi nu resterande bröd i frysen. Så till nästa supergoda hamburgermiddag är det bara att ta fram och tina. Seriöst, jag trodde studentlivet skulle bli hårt, men icke. Goda middagar med massa näring och självtillfredsställelse.

Nu kan man officiellt gilla Odd House

Mitt hjärta brinner för den lilla blom- och inredningsbutiken Odd House, som jag hjälpt med hemsida och foto under två års tid.

Igår kväll laddade jag upp mina senaste foton på deras nyskapade Facebook-sida, som ni så gärna får gå in och "gilla" här: Odd House


I bild syns Annika och Camilla,
de störtsköna tjejerna som driver butiken och alltid välkomnar sina kunder med nybryggt kaffe och goa skratt.


Casillero del Diablo

Äntligen ett gott rödvin! Efter dagens tjatiga gruppmöte i skolan, missade bussar och ont i ryggen känner jag mig värd ett riktigt gott glas rödvin. Och det har jag fått. Så nu sjunker jag ner i vår mysiga soffa, lyssnar på go musik och avnjuter den fina smaken till en het snackmix från Estrella.