miss783

Idag finner ni mig dansande i GP!


Är verkligen kvinnor korkade objekt som bara vill knulla?

Ja, i alla fall om man får tro reklamen...
 
 
 
 

Detta är början på tio veckors studie om digital bildmanipulation

 

Roadtrip genom Ryssland

Jag drömde att jag åkte bil genom Ryssland för att komma till Japan. Alexander och jag körde mil efter mil längs de snöklädda landskapen, men var till slut tvugna att stanna för natten. Vi hittade ett pyttelitet uthus att sova i, mitt ute i ingenstans. Mörkret började falla medan solen glödde svagt mellan trädtopparna. Vi parkerade bilen och packade upp våra väskor. Jag gick sedan ut för att fota landskapet innan det blev helt mörkt. Med kameran runt halsen får jag syn på något som ligger och blänker ett par meter bort på den frusna marken. Det visar sig vara en tom spruta med en kanyl i. Lite längre bort hittar jag ännu en. Området visade sig utgöras av missbrukare. Däribland ungdomar och barn. Senare får jag höra att det heroin som invånarna brukar är ett extract of christmas. En flykt från kylan som låter dem sväva över tundran i ren lycka.
 

Inget mer schampo i mitt hår

Mitt nya intresse är att studera INCI-listorna på produkterna jag har, eller rättare sagt hade, i mitt badrumsskåp. Det är diverse spännande kemiska cocktails med ett och annat skumt ämne. Ofta skumt i många bemärkelser. Visste ni till exempel att det är samma skummedel i konventionella schampon som det är i diskmedel? Sodium Lauryl Sulfate, som tensiden heter, återkommer även i tandkräm och duschkräm. En billig ingrediens som jag lurats betala dyrt för.
 
Det är väldigt många produkter jag inhandlat under min korta livsstid som är rent skräp. Dessa har jag övertygats tro är bra av bland annat frisörer och hudvårdspecialister. Ett påstående som jag hörde ganska nyligen var att "Ansiktsvatten förbereder huden för hudkrämen och tar bort smutsen som inte rengöringen tog bort". Jaha, skaffa en bättre rengöring tänkte jag då. Idiot.
 
Nog om det.
 
Jag har iallafall fått tips om att det går utmärkt att tvätta håret med bara balsam. Detta har jag nu testat och mitt hår ser vackrare ut än på många år. Det där torra riset som brukar gå sönder när jag kammar det blev härligt mjukt och lockigt. Hårbotten svider inte och mjällen försvann. Ett vinnande koncept helt enkelt.
 
Jag har ännu en gång lärt mig någonting utav att tänka själv och leta efter fakta efter god akademisk sed. Oavsett vad du tycker om schampo eller balsam, så låt dig inte luras för att du inte orkar ta reda på saker. Det finns tillräckligt med industrier som tjänar enorma summor pengar på människor som inte bryr sig eller orkar tänka. Så mycket pengar att de har råd att lobba i Bryssel och påverka politiken i hela EU.