miss783

En pressbild när jag målar

Oh my gosh.
 

L'Inconnue de la Seine

Det huvud jag målat av har visat sig ha en lång och makaber historia. Ansiktet är i själva verket en reproduktion av en dödsmask på en okänd kvinna som druknade i floden Seine runt år 1880. Obducenten som konstaterade att kvinnan sannolikt begick självmord, blev så tagen av hennes skönhet att han lät en tysk specialist göra en avgjutning av hennes ansikte.
 
Tjugo år senare blir denna mask en populär inredningsdetalj i konstnärskretsar och som inspiration för författare. Masken ligger även till grund för de dockor som används idag för att lära ut hjärt- och lungräddning.
 
Helt plötsligt känns det som om tavlan jag målade fått en helt ny innebörd...

Honungsetiketten är klar för tryck

Nu har etiketten äntligen blivit godkänd och ska snart tryckas i ett lokalt tryckeri. Denna honung är som jag tidigare nämnt, helt enastående! Årets skörd har en riktigt stark smak, då bina har varit och hämtat nektar från ljung.


Konstnären från Askim

-Featured i Tidningen Sydväst!
 
 
 

Nymålade oljor på plats

Superstressad, yr och darrig efter starkt frukostkaffe stod jag i strumplästen och hamrade i kyrkans tegelvägg. Nu har jag äntligen fått upp alla mina oljor! En stor tyngd har lyfts från mina axlar. På lördag så är det vernissage!
 
 

Mina tidiga alster i visningslägenhet

Den röda tavlan, som jag kallar för Blodomlopp, målade jag år 2005. Jag hade faktiskt inte tillräckligt med röd färg när jag målade den och fick en liten klick i en plastmugg av min vän Sophia på gymnasiet.
 
 

Mellan himmel och jord

Ännu ett smakprov från kommande utställning. Den ska dock få en ny ram först...
 
 

Ett smakprov från kommande utställning

Den här tavlan är ursprungligen en idé av Kia Kopfinger, min sambos mamma. Hon kom och hälsade på en dag och sa att jag borde måla en torso med tatueringar på. Så jag tänkte att, varför inte? Jag vet inte om hon kommer att tycka att den stämmer med hennes bild i huvudet, men jag är hur som helst nöjd med hur den blev. Denna kommer jag antagligen att hänga i mitten av min tavelsamling...

Varmt välkomna på vernissage!


Ny hemsida om min konst!

Med drygt två veckor kvar till den årliga vernissagen i Mikaelskyrkan har jag fixat en liten hemsida om min konst.
Kolla in den här:
 
www.designbycia.com/konst
 

Gamla missuppfattningar, te och choklad

Jonathan Ahlstedt
 
"Jonathan kom tillbaka i helgen. Jag hade lovat att jag skulle bjuda på te. Den här gången gjorde jag en hel kanna, som vi tog upp till vardagsrummet tillsammans med två vita keramikkoppar. Men glasskivan på soffbordet såg så tom ut när vi väl hade kommit upp med tekopparna och jag skämdes över att jag inte tagit mig tid att baka eller köpa någonting mer att bjuda på. Efter en stund bestämde jag mig för att vi skulle gå ner till Shell. Det regnade ute, men det hindrade inte oss. Jonathan ville inte ta sin jacka. Han sa att han gillar regn. I mörkret droppade det stilla ner vattenstänk på oss. Det var mörkt och skönt och tyst. För ovanlighetens skull stod det inga fjortisar och hängde utanför macken när vi kom dit. Platsen var öde och asfalten torr under stationens tak. Inne i servicebutiken stod en ensam tjej och jobbade. Vi gick in och stirrade på alla sorters choklad som fanns att erbjuda. Ingenting såg särskilt frestande ut. Hyllorna var fulla med plastförpackningar i gult och rött. I kontrast till nattens väder kändes det lite sorgligt. Chokladen var dessutom dyr. Jonathan och jag stod på säkert avstånd från hyllan och funderade. Till slut erkände jag att min aptit för något sött hade avtagit och frågade istället vad Jonathan ville ha. Min förfrågan lät generös tyckte jag själv. Men han mumlade att han inte heller ville ha någonting. Vi stod stilla ytterligare en stund och gick sedan ut ur butiken. Tjejen i kassan måste ha undrat vad vi tänkte på. Det blir alltid så många missuppfattningar med Jonathan. Jag kan inte höra vad han säger. Han talar otydligt hela tiden. På vägen hem gick han väldigt långsamt. Jag tror verkligen att han njöt av regnet. Men vad vet jag?"