miss783

Visdomsord från lappen på ett par mysbyxor

  • LOVE YOUR NEIGHBOUR
  • EAT MORE GREENS
  • CHEER UP IT MIGHT NEVER HAPPEN
  • WASH THIS WHEN DIRTY


SUITABLE FOR

Standing at a bus stop

A fun night out

Serious sporting use

Meeting an Ex for tea

Some light gardening

Whatever


4% if people regularly read these things.
96% of people do something more important.

Daydream Nation

Det är någonting magiskt med detta dubbelalbum av Sonic Youth. Det växer hela tiden. För varje gång man lyssnar på det kommer ny inspiration, nya tankar... nya känslor. Dagdrömmar rentav.

I högtalarna hörs musik helt utan kompromisser. Gitarrer på maxvolym. Extremt, gnissligt snyggt över trumkomp med underbara takter. Suggestivt. Hårt, bittert, upproriskt och stencoolt.

Omslaget pryds av ett stilla, brinnande stearinljus i grågröna skuggor. Kan det bli mer vemodigt? -tänker du säkert. Ett ljus. Ett ointressant stilleben. Men det är inte alls ett foto på ett ljus, utan en fotorealistisk oljemålning. Helt plötsligt ser man allt med nya ögon. Och det är precis så när man greppat musiken. Det tar ett tag, men när du väl kommer dit vill du inte återvända. Inte när du är i Daydream Nation.

Lyssna särskilt på:
  • The Sprawl
  • 'Cross The Breeze
  • The Wonder
  • Hyperstation

Man kan alltid bli bättre

 

Hittade en bild som på kornet prickar känslan av att röra sig till en bra Deep House-låt där man flyter över beatet och loftar på golvet. Rör sig med diskanterna. Går in i sin egen värld. Låter kroppen göra musik. Sa-sa-sa! Boom-cha!

Inser att det alltid går att bli bättre. Både på dans och på PhotoShop.

Efter att ha dansat med ett proffs som började för mindre än fyra år sedan, fick jag hopp. Trots allt behöver man inte ha hållit på särskilt länge för att bli bra på någonting. Så oavsett om det gäller House, digital fotokonst, matte, fysik, matlagning... så kan man bli bra på det. Det gäller bara att vilja det.

Gästbloggare: Solo

Idag sov jag mestadels på min tron. Det känns helt ok nu när överdraget är nytvättat. Trots att det känns aningen annorlunda. Jag kan ändå tänka mig ligga in den igen.

Jag har kollat uppmärksamt ut genom fönstret.
*Håller stenkoll på mitt revir*

Det blev några varv till matskålen. Ingen tonfisk idag heller. Tyvärr.

Sov på tronen igen. Blev abrupt upplyft av Andréa. Låg på rygg i hennes famn. Helt ok. Ganska mysigt. Dock var jag ändå kanske mer intresserad av att vinkla kroppen för att kunna ta en titt på matbordet. Couscous känns inte så lockande för mig. Hade hoppats på något mer åt fisk...

Fisk. När ska jag få fisk nästa gång... eller räkor för den delen.

Vilar lite till.

*mjau* Se mig. Hör mig. Tyck synd om mig! Jag har det så... eh... svårt? :P

I WANT T-U-N-A

^-^

/Solo