miss783

Hyperdub ger ut ny EP med Burial

Efter över fyra år släpper den skygge Burial ett nytt soloprojekt i form av en EP - Street Halo. Det är snyggt, suggestivt och oerhört inspirerande. Burial fortsätter med mörka dupsteptoner till sköna rytmer och subtila röster som blir ännu ett instrument i musiken. Det märks att det lagts ner en tanke bakom minsta lilla ljud och allt byggs upp i olika lager, precis som en parfym; toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Där basen är det bärande elementet de ljusa tonerna svävar över. Ett ljudlandskap som du kan förlora dig själv i. Rent av konst.

Burial passar bäst att spela i tättslutande hörlurar en regnig dag. Då kan man levitera bortom tid och rum.

Gå inte in i väggen... säg hejdå till den och gå vidare
Concept art is draining me dry/Rebecca has got a face

I made the stupid decision of taking a full time course in concept art at the same time I'm studying at my bachelor programme. But I will get through this somehow. Just uploaded my female game character, Rebecca Esmée, on the course portal. Only twelwe days late! Wow... I am so in deep shit right now. But whatever. As long as I get a pass I don't care for the circumstances. Kind of need to inform my teacher I haven't dropped dead (yet).Anyhow! Here is Rebecca! My sweet creation of a Lara Croft-like babe with a sophisticated touch. Less sex appeal. Just how I like it. Please let this darling give me good grades.
Rebecca Esmée Part 2/Bill Compton has got a prey
My second version of Rebecca with the famous vampire, Bill Compton, in the background.

 Arizona, Louisiana, Navajo, tunnbröd... sudd

Jag minns bara vagt den starka vårsolen genom fönstret och att jag bokstavligt drömde mig bort i en amerikansk kokbok. Jag vaknade nyss upp och såg boken ligga på soffbordet och fann mig själv helt lealös i soffan. Det är läskigt hur mystisk man känner sig efter att ha råkat somna mitt på dagen. Det är som om allt går långsamt och är lite suddigare och overkligare än vanligt. Jag kan svära på att Jamie's Amerika passerade i revy innan jag somnade. Mitt huvud känns som en grillad marshmallow och jag ser slumpmässiga bilder av fjädrar, röd sås, grillkol, aligatorer, tidningspapper, limeskal och burritos. Solen har gjort mig helt varm och allt luktar lite kokos.

Nu har jag fastnat på teorin om hur ljus studsar. Hur går det till egentligen?

Vill ha mat nu. Något kryddstarkt. Dessutom vill jag köpa dragon sauce. Den ser så cool ut på etiketten.

Allt går sönder och jag slänger upprört snart saker i väggen... -WATCH OUT!! *crash*

Hur många svordomar jag klottrat ner i mitt kollegieblock vet jag inte, men min röda penna från Price Waterhouse Coopers klarar knappt trycket från min hand när jag skriver dem. Pennan till min ritplatta har också gett upp. Datorns batteri har dött. Min webcam funkar inte. Jag har glömt bort mitt lösenord till Skype. Min lärare har inte svarat mailet jag skickade för en vecka sen. Busskortet har gått ut.

Men det är inget allvarligt. Jag är bara jävligt fucking supertrött och sur och arg. Jag borde dra ner till Libyen och skälla ut Gaddafi för just nu är jag kapabel till det. Den sinnessjuke jäveln...

Churning out evocative fleshy organic matter versus the usual icy, skeletal still life

That is how English Wikipedia describes the music by Clubroot. I listen to his album II-MMX over and over while looking at the fog outside the window. It is the perfect inspiration. Music like this is absorbed by my soul deeper and quicker than alcohol spreads in the blood after a glass of wine. The feeling of this music is euphoric. It almost feels sacred, as I could see the clock ticking more and more slowly. It's like a time warp where I'm trapped with my headphones and a galaxy of new ideas.
 

Extreme body control/Alors on danse


You've got one body, and unlike my laptop battery, it is not replaceable.


That's one big reason for you to take the control of it. Actually what I decided today is to take an extreme control of it, because I just realized that it's possible to do so. You can make a cool move with every single joint of your body, so use it! You're encapsulated in it. Love it. Control it.

Alors on danse...

Stromae knows what he's talking about.


Surfing on a rocket

Jag hittade albumet Talkie Walkie med Air på ett bibliotek när jag gick i högstadiet. Sedan dess har jag till och från lyssnat på den franska duon. En nygammal favorit på repeat är Surfing on a rocket. Passar utmärkt en tidig vårdag när man behöver ta några djupa andetag. Air, vill jag påstå, lindrade min tonårsångest och gav mig inspiration när jag skulle måla på bildlektionerna. Fröken Helga Ahlstedt blev alltid lika lycklig över resultatet.

Mitt kort blev kapat, kolla ditt eget konto nu

Loggade in på min e-bank och såg att jag tydligen handlat i USA. Yeah right. När då? Jo, idag! Och jag har inte ens gått utanför dörren. Lol. Detta är ju helt klart misstänksamt. Gjorde ett snabbt samtal till min bank och kortet spärrades omedelbart, vilket betyder att jag nu står utan.

JAG KAN INTE HANDLA PÅ FLERA DAGAR. Killarna i Lyxfällan skulle jubla...
Spärra kortet - spara pengar!

Yay!

Mac vs. PC

Slutstriden
Eftersom min dator börjar totalhaverera har jag seriöst börjat fundera på att övergå till Mac. Men är det verkligen bättre? Jag har länge legat och funderat över detta tills jag till sist skrev en lista med för- och nackdelar.

Vinnaren blev självklar. En Mac har ett chict skal, lång batteritid och hög prestanda, men kan inte slå PC, som har ett grymt gränssnitt, smarta genvägsfunktioner, home/end-knappar, kompatibilitet med all slags mjukvara, smidiga bildvisningsfunktioner och ett lågt pris.

Jag trodde inte att det skulle bli en så överlägsen seger till fördel för PC. Men svart på vitt är PC utan tvekan vad jag kommer att fortsätta med. En opretentiös, användarvänlig och klistermärksbeprydd liten laptop.


Två heroinister

Cecilia Boström och Andréa FehrlingEnligt mormor ser jag och min syster precis ut som de där två heroinisterna hon läste om i tidningen. De som hjälpte varandra med sprutor i armarna och som tydligen var väldigt vackra, men slitna.

Yes, det var vad hon sa. Är detta verkligen en normal tanke som dyker upp när man ser den här bilden?

Inget heroin var inblandat såvitt jag kommer ihåg när bilden togs. Bara lite rödvin. Faktiskt ett av de få tillfällena jag festat ihop med syrran. Det var väldigt kul så länge hon var med. Men som vanligt sprang hon iväg till sitt favorithak Rockbaren när hon inte orkade vara med mig mer. Ja, just det... det var då jag hamnade på en helt galen Drum n' bass-klubb på Järntorget och bjöds på egenblandade drinkar av ett gäng berusade brats från Kullavik. Sen tappade jag bort mig själv i röken på dansgolvet, blev erbjuden efterfest i Biskopsgården och missade bussen hem. Hamnade till slut hos en kompis i stan och somnade.

Noy Alooshes coola beats till revolten i Nordafrika

Högerklicka och "Spara länk som.." och genom ett trollslag har du en israelisk höjdarlåt på din dator! Kol Hadvarim rättare sagt. När du lyssnar på den så lägg speciellt märke till den sköna kören i bakgrunden: Nananananana... Men förutom sitt vanliga material har killen engagerat sig politiskt och gjort några riktigt coola technolåtar. Let me present:
-Crazy Lazy
Allmän info:

Genre: Annat
Plats: Tel Aviv, IL


Nu aktuell med


technoremixer av


MUAMMAR


GADDAFI!Hård och cool

...är the Matrix och Lord of The Rings, enligt en kille som gjort en filmanalys på skolarbete.nu

Satt ett tag och försökte samla information till mitt analysarbete om olika cyberpunkfilmer och deras futuristiska teknologier. Jag har tappat räkningen över alla gånger jag kollat på the Matrix. Ändå hittar jag nya detaljer varje gång jag ser den. Kommer ni t.ex. ihåg basprogrammet "Konstruktionen" där Neo ser sin residuala självibild?

The Matrix är bland det coolaste jag vet. Jo, vem det nu än är som tyckte att filmen är hård och cool, samt "en läckerbit ingen får missa", har fullkomligt rätt.

Tjock och arg

UÄÄHLÄÄÄ! Allt blir så fel och jag ORKAR INTE GÖRA NÅGONTING ANNAT ÄN ATT VARA SUR OCH SLÅ PÅ DEN DUMMA SKRIVAREN SOM VÄGRAR SKRIVA UT PAPPER!!! FÖR I HELVEEEEETEEEEEEEE. Dessutom känner jag mig tjock. Det är egentligen bara mina ACNE-jeans som sitter konstigt och skär in i magen. Men det stör mig så jävla mycket. ALLA ANDRA BYXOR ÄR I TVÄTTEN OCH JAG ORKAR INTE GÅ OCH HÄNGA UPP DEN!!! Nej, jag vill köpa nya jeans, men NEEEEEEEJJJJJ INTE NUUUUUUU. Jag köpte strumpor igår för att slippa tvätta, men de var I FEEEL STORLEK! JÄÄÄÄVLAAAARRRRR. FAAAAN. OCH JAG ÄR FÖRKYLD OCH LEDSEN FÖR JAG KAN INTE DANSA FÖRRÄN JAG ÄR FRISK IGEN. GAhaaaaa... damp damp damp.

Ketchup ketchup punkt.

Ja, jag har fastnat på Ketchup-låten. Behöver jag säga mer? Den är grym!


Black Swan är inget jag rekommenderar att se på bio

Black Swan kräver att man har en stor kudde att hålla i famnen och kanske även en filt att krypa ihop i. Filmen är obehaglig rakt igenom och är alltså inget man utsätter sig frivilligt för på bio. 

Filmen handlar om Nina Sayers, en ballerina som lyckas få rollen som svandrottningen i en nytolkning av Svansjön. Hon bor hemma hos sin instabila mamma i ett rum som verkar inrett för ett spädbarn. Vi snackar färgen rosa, gosedjur, en töntig speldosa... Mamman i lägenheten vakar över Nina som en hök och sätter en indirekt press att hon måste lyckas med dansen. På jobbet sliter Nina som ett djur för att uppnå perfektion i vartenda steg hon tar. Något som koreografen tycker blir lite väl stelt och för att hon ska mjuka upp sig lite tar han saken i egna händer. Bokstavligen. Nina känner en hård press på alla fronter, vilket utvecklas till en orealistisk paranoia. Det hela blir inte bättre av att hon lider av morbida hallucinationer. Hon förvränger verkligheten och har till slut ingen aning om hur psykisk skadad hon egentligen är.


*SPOILER ALERT* Nina klipper ständigt naglarna och hennes mamma hjälper till med hennes tår. I flera scener ser man den ofräscha nagelsaxen klippa av alldeles för stora bitar och det händer att det klipps alldeles för långt in. Det är mycket blod och många plåster. Nina inbillar sig ständigt om att det rinner blod längs med nagelbandet. Hon har även ett märkligt sår på ryggen som hon tycks klia på. Mamman anklagar henne för detta i alla fall. Efter en viss tid blir huden knottrig som på en avfjädrad fågel och det börjar växa ut små svarta saker. Det visar sig vara små fjädrar. Nina verkar förvandlas till den svarta svanen; den vita svanens onda tvillingsyster.


Personligen lämnade filmen mig lite låg. Den var mycket välgjord och välspelad, men jag kan inte riktigt se poängen med den. En ung ballerina med en extremt snurrig bild av omvärlden hamnar i en ond cirkel för att hon får sitt livs roll. Det är mer eller mindre en ballettversion av The Wrestler. Den känns smutsig och sjukt jobbig. Ska ni se Black Swan trots allt rekommenderar jag som sagt att ni ser den hemma i soffan. Vill ni gå på bio så gå och se 127 timmar istället. Det är grejer det...

Meine Damen unt Herren

Ich habe eine Erkältung.

Your computer is running normally.

-Det känns ju bra i alla fall. Shut down. Signing off. Bziip. Sladden utdragen.

Mina pensionärspoäng!

Funderade tidigare idag över hur många vuxenpoäng jag tagit, men nu när jag ju räknas som vuxen är det ju inte så mycket att skryta med. En stund senare damp ett brandgult kuvert ner i brevlådan och plötsligt insåg jag att jag numera har börjat samla på pensionärspoäng. Milda makter! Ironiskt nog skulle jag till apoteket, så jag tog med kuvertet i bilen och när jag kom tillbaka igen slängde jag ut allt på sängen och... ja, herregud. Jag är ju till och med värre än en del pensionärer! Kanske ska önska mig en årsprenumeration av Tara också när jag ändå är igång? JÖSSES AMALIA.

Eftersom jag råkat bli sjuk och inte orkar göra så mycket har jag fördrivit tiden med att göra en installation av mina receptbelagda läkemedel, mina nya Kleenex, pensionsbrevet och halstabletterna.

Har i alla fall varit lite mer kreativ idag, till skillnad från igår, då jag fördrev dagen med att titta på:
  • En idiot på resa
  • Klass 9A (4 avsnitt)
  • Dokument Utifrån: Kaddafi - vår bäste fiende
  • Funny or Die
  • Project Runway
  • Halv åtta hos mig
  • 112 På liv och död
samt det där klippet jag publicerade med killen som demonstrerar hur säker hans nya såg är...

Sen låg jag i sängen med filtar och tänkte på allt jag åstadkommit i mitt liv hitills.

Cloudkicker atmosfärisk metal

Det här är bara för gulligt! Jag citerar:

"This album was self-recorded, self-funded, and self-released. Proceeds go directly to the artist."

Ladda ner, lyssna, njut.