miss783

Ett fall för Syster Christel

Sent: den 19 april 2005 23:15

Ärende: Ett för litet bröst

Fråga:
Hej, Jag är hemskt orolig, för det är så att min ena bröst är större än det andra! Och jag har pendlat med tanken "plastikoperation", varje gång jag granskat mig från alla olika vinklar i spegeln. Tänker folk på detta, eller är det jag som har blivit så manisk? Jag är än så länge bara 15, men ett bröst kan väl inte helt plötsligt stanna av i växten? Om det skulle det, är det en operation som behövs? Det känns som om alla andra har blivit så perfekta... Nu med tiden har skillnaden blivit större och jag får panik när BHn passar bäst för det ena. Skulle bli lättad över ett svar. Tack på förhand!

Svar:
Tack för ditt brev.Lugn i stormen. Det är vanligt att det ena bröstet växer och utvecklas snabbare än det andra, det brukar sedan jämna ut sig i 18-års åldern. Men som barnmorska ser jag ju många bröst, och det är vanligt med olika stora, likaså olika bröstvårtor.
MVH
Syster Christel

Superblast

Graffitigänget från Berlin som jag hämtar säkert 80% av min inspiration ifrån när det kommer till min senaste tavla.

Det skarpa, det lite smutsiga, ränder, ögon... allt i en lagom kladdig, strukturerad, grafisk röra med ett par få, väl utvalda färger tilltalar mig så enormt. Så enkelt, men så genialt.

Förhoppningsvis blir min nya tavla minst lika cool. Vi får väl se. Oljefärg torkar ju så långsamt. Inom snar framtid kommer bild på bloggen. Håll utkik.

Omöjligheten att styra sig själv

Sitter vid skrivbordet och har precis attackerat min mobil. Jag bet på den. Har under hela dagen, till och från, försökt kontrollera mina impulser. Ironiskt nog sitter jag och läser om styrning. Ekonomistyrning. Och jag kan inte ens styra mig själv. Hur ska jag uppriktigt kunna tillämpa mig en sådan kunskap?

Ärr kan inte läka

En insikt jag just fick. Ärr är ju vad som blir kvar efter att ett sår läkt ihop. Sår kan läka, men inte ärr. De finns kvar där för alltid. Kanske för att påminna? Att de där såren faktiskt fanns på riktigt?

Detta är någonting jag grubblar på både bildligt och bokstavligt. Som metafor får jag inte riktigt ihop det. I det senare fallet funderar jag på om kanske inte små ärr kan försvinna med laser? Eller så får man acceptera och glömma.

NERDRAGNA TROSOR! Här skapas konst!

DUbstep p åp hög volym rödvin och lite oljefärger. Woha ha morsans glasögon på mig och ser typ ingenting för det blir lite DISTORTEDD! lalala. naked erotic art woahahlalallala


Så trött att jag inte orkar sträcka mig efter mitt te

Ja, så råkar det vara. En missad natts sömn och man är ju död dagen efter. Fy. Har fem låtar på min nya dator och jag orkar inte ladda ner nya. Det är redan mörkt ute. Jag fattar inte vart tiden tar vägen? Har tusen saker jag ska göra, men just nu verkar jag inte kunna göra annat än att ligga på min säng med laptopen på magen och skriva lite. Prövar mitt nya tangentbord som jag börjar vänja mig vid. Datorn är för övrigt från igår. Purfärsk elektronik. Blank skärm. Fri från mjukvara. Vill sova nu. Kan dricka iste imorgon istället.

Det gäller att inte slita ut sig

Efter hela TVÅ TIMMAR i skolan var jag tvungen att köpa med mig donuts hem och brygga fyra koppar kaffe. Herregud så trött jag var! Det var en tuff skolsstart må jag intyga. Komplexa system. Något om ett spel och andra spelande i Tyskland. Det faktum att Liseberg köper in 80 ton godis per sommar. Det finns IT-lösningar för just ditt företag.

-Ungefär så mycket gick in i mitt huvud.

Har dock dansat bort alla donuts. Kom nyss hem från första danslektionen den här terminen och det slår mig att jag faktiskt har dansat house i snart två år! Not bad at all. Börjar ju faktiskt se riktigt cool ut när jag står där i mina säckiga kläder framför spegeln och "jackar" till gammal retrohouse.

Shit. Det är verkligen höst nu. Landet Brunsås kommer på tv, skolan har börjat, det är kallt i luften, danslektionerna är i full gång...

Så ja, det gäller att inte slita ut sig! När kurslitteraturen känns tung och dagarna alltför mörka får man hitta på något som kan liva upp en. Varför inte en kurs i att göra sin egen ringbrynja i 1200-talsstil? Läste om detta, bland drygt 300 andra tips, i Amelias höstspecial.

I bilen på väg hem från dansen tänkte jag åter igen på min dröm om mitt radioprogram. Funderar mer eller mindre seriöst på att ta och kontakta K103... Presentera min idé om att ta rollen som Sveriges svar på Mary Anne Hobbs. (Hon är för övrigt en otroligt cool radioprofil på BBC).

Hösten må vara lite seg, men den bjuder på många möjligheter! Det är nu saker och ting rullar på lite mer. Med en och annan fikapaus blir det garanterat bra.