miss783

127 timmar panik i Bluejohn Canyon

Nu har filmfestivalen i Göteborg dragit i gång för 34:e gången! Woah. Givetvis var jag ute illa kvickt för att fixa biljetter till alla coola filmer. Först ut var Danny Boyle's 127 Hours.

Kom just hem från denna fruktansvärda upplevelse på Draken. Salongen kändes seriöst som 30° varm!? Det förstärkte på sätt och vis filmens ångestfyllda ökenäventyr, där huvudpersonen Aron lyckas hoppa på en lös sten som låser fast hans högerarm i en ravin. Fast i öknen med en mp3-spelare, en vattenflaska, en kass kniv (made in china) och lite annat smått och gott... en kamera som han underhåller sig med i de tröstlösa och helvetiska 127 timmarna.

Som de flesta redan avslöjat för mig innan jag ens fick se filmen... *SPOILER ALERT* så slutar filmen med att han bokstavligt talat skär av den del av armen som fastnat under stenen. Det tar sin tid. Han inser ju att man har rätt så kraftiga ben i armen, så han börjar med att knäcka alla ben så att han kan hacka bort huden och köttet med den slöa kniven. En bit in i armen upptäcker han nervtrådarna och samtidigt som han sågar sig igenom dem kommer det rent fruktansvärda ljud i biosalongen. De påminner om kraftigt white noise upphöjt till 10.


Samtidigt försöker jag kämpa mot värmen som vill kväva mig och stundvis faller delar av hörseln bort. Precis som innan man svimmar. Och det är ju väldigt smidigt att svimma i mitten på salong Draken. Inte alls ett folkhav som omringar mig på alla sidor... nejdå... *ta bara ännu ett djupt andetag*. Huvudet värkte och det var som om jag hade bomull i öronen. Denna härliga känsla av en inledande panik för att inte svimma till bakgrunden av en bioduk med en kille som dränkt i blod amputerar sin arm.


Egentligen var det inte så mycket mer som hände i filmen, utöver Arons fragmentariska tillbakablickar på sitt vilda liv och hallucinationer av anhöriga. Trots detta tycker jag Boyle har gjort en riktigt bra jobb. Det är en otroligt snygg film med helskön musik och starka karaktärer. Var beredd på action och brutal äkta panik.


Never Hear Surf Music Again by FREE BLOOD

"Shake off all that Swedish and just let go..!"

I dansen är jag fri. Efter lite house känns det som hela hjärnan defragmenterats om och alla problem blivit märkbart mindre. Vår coola lärare i neonfärgade örhängen och lila byxor, visade mig just en mening med livet.

För ett par år sedan visste jag inte ens vad house var! Om du inte vet det än har du här en grym playlist jag gjort med bara massa House.

En av mina favoriter är Passion med Tom Trago. Checka in hans albumcover till höger... mm, precis som det ska vara. Färgstarkt, passionerat... helt underbart. För att inte tala om Advanced Panorama med Christian Fishcer. True bliss.

Nu ska jag flyta vidare i min saliga endorfinkick. Seeeeya...

STOP AND MOVE ON

PERIOD. PUNKT. SLUT.

När gamla grejer hänger kvar, människor, situationer, you name it -måste man förr eller senare släppa taget om dem.

-Gå vidare för i helvete..!

Allt förändras och det gör även du. Någon gång kommer du till en punkt när du försöker hålla kvar vid någonting som inte längre fungerar. Om det så bara är ett minne. Och vad tjänar det till? Du kan aldrig vrida tillbaka tiden ändå. Sluta bry dig om det som inte är viktigt. Du har väl annat att göra? Annat som faktiskt kräver omtanke?

Jag letade efter mitt passerkort till Dansforum i en fet låda häromdagen. Den där megastora lådan från IKEA som stått gömd i min garderob i flera år. Ni kan ju föreställa er allt som hamnat i den. Så fruktansvärt många minnen! Gamla brev, dagböcker, små lappar, fotografier, kort... jag blev helt överväldigad. Det slog mig hur många människor som försvunnit ur mitt liv. Alla dessa texter till mig. Bilderna på den snygga killen som min kompis hade klippt ut ur sin kalender... Förlåtbreven, avskedsbreven och kärleksbreven. Emotionellt laddade fragment ur mitt liv.

Givetvis hittade jag aldrig passerkortet utan fick städa i ordning allt igen och lämnades blott med en jobbig känsla i magen av att ha djupdykt i min egen historia. Tänk på allt som var... MEN DET ÄR JU BARA SÅÅÅ INAKTUELLT. Livet har gått vidare. Och att det faktiskt är bra. Ska man glida framåt i livet måste man våga säga "piss off" till vissa saker. Man kan inte haka upp sig på ett fucking litet kort någon skrivit och drömma tillbaka till hur allt var förr. Screw it.

SCREWWWWWW ITTTTTT!!!
Inse att saker och ting förändras och gå vidare. Titta för fan inte bakåt, då lär du ju inte se vart du är på väg.

En härlig mindtrip


Wickerman

Jonas WickerströmHär är en cool bild på Wickerman jag tog på nyår, med en minimalistisk digital retouch. Denne vän vill jag hylla för att ha gett mig ett mycket kreativt digitalt inflytande.

-Vem är då denne Wickerman?

Skygg man som andas Chalmers i både kropp och själ, med säregen humor och djupt intellekt. Lyssnar på musik såsom Odd Job, Radiohead och Alice in Chains... Har parfymen Armani Black Code, kan grunderna i Lindy Hop, samt har färdigheter i det tyska språket.

Tack vare Wickerman kom jag över Hands Commercial, Citadells, The Oatmeal, Oh my Gah, Nick Drake, Kraftwerk och Dataspelstoppen. Dessutom har jag fått reda på att Wickerman är en långfilm från 70-talet. Tack för att du finns! Även om du (utöver loven) gömmer dig bakom Chalmers väggar alternativt är på resande fot för att spexa. Vielen dank.

Helveeeeete!!! TEKNIK!

Jag känner mig PRECIS som angry german kid.
Jävlar vad arg jag är.

MIN DATOR HAR DAMPAT SÖNDER IGEN. Det får bli en ny. Jag orkar inte mer. Inte ens klistermärkena hindrar mig från att slänga skiten genom fönstret. Har bara ett väldigt roligt jobb framför mig att göra backuper. Wiiie.

Funderar på att starta igång Unreal Tournament för att få ut alla mina agressioner. After all, jag har spelet på datorn. -Das verdammte @£€€€]}€!
HEEEEEEEEEEEEELVEEEEEEEEEEEEEETEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Jag sitter med en espresso, lyssnar på Red Rain, försöker att inte krossa koppen jag håller i, eller trycka sönder Cola-burken på skrivbordet eller skrika rätt ut och göra sönder min laptop ordentligt. Mina klena armar och händer känns just nu onaturligt starka. Jag är en Godzilla i G-star-kläder och huggtänder. Gahaaaaa. FUCKING RETARDED @!£#¤)==)#/%(=)/359€}[@[}]5725902462985!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dagens middagstips #1

Dagens meny (näringsintag) bestod av

Lätt underkokt Farfalle med tomat, Figaros oliver, rapsolja, basilikablad och svartpeppar

Kyld Mountain Dew Code Red

Lingongrova med Grevé


Till dessert

Godis och Fanta med is
En klementin


Enkelt, gott och oerhört energifyllt! En ostmacka gör varje middag komplett. Kom förresten fram till att Mountain Dew Code Red är godare än Coca Cola Cherry. Den är förutom den uppfriskande smaken, vackert rödfärgad.

Fler middagstips kommer garanterat upp på bloggen! (Såvida inte Gordon Ramsey skjuter mig i bakhuvudet)


CHEERIO MY FRIENDS!

Dikt på en röd vägg
Älska, njut de sköna
tingen
Snart i graven vi
försvinner
Njut vart ögonblick du
hinner
Hur det nästa blir,
vet ingen

LORENZO DE' MEDICIZzz...

Jag har just blivit väckt ur en 14 timmars lång sömn och den här videon påminner om hur det ser ut när jag stänger ögonlocken. Det är faktiskt skrämmande likt. Sen kommer drömmarna och då blir det lite färg igen.

Drömde i natt att jag var älskarinna till min gifta kompis. Det var väldigt konstigt. Hans fru undrade vad vi höll på med och jag rusade upp ur sängen och fick tag i mitt rouge. Jag sa att jag bara skulle sminka mig lite. Hon satt på nedervåningen och tittade på film med några kompisar. Intet ont anande.ännu en spännande kväll med miss783 och LJen.

Rusty Nails is "...a shock to the system - a sonic kick to the groin delivered with force and precision by someone trained in music’s equivalent of deadly martial arts."

Nu blir det en rejäl dupstepkväll efter en fet tenta i verksamheter och information. Satt i hus Jupiter och log för mig själv när både Renée Magritte OCH Marcel Proust nämndes i frågorna. Underbar tenta! Men nu blir det till att rensa huvudet med massa massa bas och visuella effekter. DUBSTEP BASTARDS. -För det är jag värd.

<3<3<3

Nu har jag hängt i halkiga duschdraperier!!! Let's clean your tub. No, let's go to the red stone. Mwhaaaaaaaa. Visual effects for the win. Wawhahaaa. Marcel Proust is my man.

dunk dunk dunk dunk dunk... slowwwwmotttionnn... dunkdunk dunk! dub dub steppppppp... duuuuunkkkkk.

Det löser sig alltid

Var precis ute och gick för att rensa mina tankar efter allt plugg. På vägen ner mot viken ser jag den här snygga byggnadsställningen i en vinterdimma med texten: NO PROBLEMS. Ironiskt nog har den ju trillat ner lite. Men visst är det så, det löser sig alltid.

Har precis läst färdigt en 70 sidor lång rapport där stavfelen var väldigt många fler än antalet aha-upplevelser och det gör mig ganska säker på att våra lärare antingen inte läser igenom kurslitteraturen eller inte orkar antstränga sig för att hitta något mer relevant. Vilket betyder att chanserna för att klara tentan imorgon är betydligt större än vad jag tidigare trott. Vågar dock inte tro någonting innan jag skrivit den...

Sitter nu instängd i ett rum som doftar körsbärscola, espresso och armani, samtidigt som jag leker med en markeringspenna med flytande blå vätska. Ska nu fortsätta under rubriken "Levers to stimulate emergence". Tack och lov är de engelska artiklarna väldigt smarta. Som en gästföreläsare nämnde: Du läser ju för att bli smartare.

Här kommer för övrigt ett exempel på ett citat från en artikel som är väl formulerat:

...the reality of a social organization is defined as whatever people in that organization believe is real...
Byt ut social organization till vad som helst och du kan tillämpa kunskapen på allt. Typ, som i Matrix: There is no spoon. Med andra ord, din inställning formar verkligheten. Därav vikten i att det alltid löser sig.

Encouraging reality reconstruction! -No problems.

Allt löser sig med Retaphin


Psykfall Deluxe


Let me present: Mina första bilder på bloggen tagna med min nya systemkamera! Som ni ser tycker jag om det fulsnygga, lätt horiga och ångestdrypande i bilder. Men det är så det ser ut när man är kreativ på nätterna och använder blixt.

Bilderna fångar min enorma studiemotivation vad gäller boken Objektorienterad Analys och Design. De speglar även insikterna i funktionsmodellering, ISO-standarder och förståelsen av olika typer av verksamheter. Det subtila och ironiska i denna obefintlighet. Kunskapen som inte gått in än.

Dessa foton är en metafor för hur det akademiska och estetiska går isär, men även hur de blandas samman till en obehaglig mix med en konsekvens av tappad koncentration.

Steaming hot ladies
Vad vore världen utan oss kvinnor?


Vart tog du vägen min sömn?

Skola imorgon och jag KAN INTE sova. Min klocka ringer snart och jag är inte ens trött i ögonen. Det är någonting fel på mig. Fast det visste jag sen innan. Det skrämmer mig bara hur fruktansvärt trött jag vet att jag kommer vara under föreläsningen. De två stora klockorna som segar sig fram, perfekt synkade. En röst som maler. Lysrör. Tristess.

Läste i en bok att man ska effektivisera sin sömn och bara försöka ligga i sängen när man verkligen sover. Inte när man som jag funderar på hur jag vill inreda mina kompisars lägenheter, vad jag vill göra för musikvideor, vilka böcker jag vill läsa under året, om jag ska boka en resa till Berlin igen, eller till Paris? På tavlan jag ska måla. På In-Ex öppettider. När GP kommer i brevlådan. Om jag ska måla naglarna rosa eller inte.

Jag ser mig själv om några timmar helt likblek, skakig och disorienterad. Eller övernaturligt pigg och lättroad för att senare mot kvällen bryta ihop och undra varför hela världen är emot mig och inte förstå att det är för att jag missat förgående natts sömn.

Mina tankar slutar aldrig att snurra. Det spelar ingen roll vad jag än gör. Jag kan inte ens sega ner processen med alkohol. Det blåser en storm i mitt huvud och jag kommer på allt möjligt. Det är grymt inspirerande, men jag kan inte sova.

Ett LAN och en begravning

Jag vaknade supertrött av väckarklockan efter att ha varit på LAN-party med världens bästa vänner och tvingar mig upp ur sängen för att gå på begravning. I det här vädret. Två plusgrader, is och spöregn.

Endast iförd klänning, klackar och tunna strumpbyxor gick jag i backen upp till kyrkan och höll på att både halka och frysa ihjäl på vägen dit. Mitt hår var helt genomdränkt när jag gick in och jag kunde inte se mer deprimerad ut. En skål Cheerios med låglaktosmjölk var inte tillräckligt för att hålla varken humöret eller energin uppe på en begravning på en gudsförgäten ö. Fotö rättare bestämt, världens ände. Regnet smattrade på rutan och allt var grått.

Där på den hårda bänken tänker jag på allt möjligt och inser hur otroligt tråkigt jag har. Måste begravningar vara så tråkiga? Så tråkig musik? Tråkig inställning? Först när man dör blir det bra. Hemma hos Gud. Livet är ju bara en förbereldelse för att komma till himlen igen.

Eller?

Titt som tätt blir man påmind om att man "bara vandrar på jorden ett kort tag" och man kanske inser vad som gör det korta taget lite roligare att leva. Men inte är väl poängen att vänta ut livet för att eventuellt nå en ny dimension? Livet är trots allt inte Unreal Tournament. Inte heller Archlord, star- eller warcraft. Döden IRL är rätt så slutgiltig. Glöm pånyttfödelse! Du har bara en chans.

Så ta den chansen och gör det till det bästa du kan, för du vet aldrig när någon kommer och pwnar ditt huvud. Livet är The Real Tournament, så kämpa hårt killar. Det är nu det gäller...

Glad i hatten

Say no more.

Azumanga Daioh Osaka Oh My GAH

DraculaXHunter101: One of the greatests moments in anime history. Anybody agree?


Sväva i det blå med nattlåtar

Nattlåtar är riktigt djup, suggestiv musik som passar perfekt att spela i hörlurarna när klockan blivit långt efter midnatt. Elektronisk noir. Mental frigörelse. Lätt hypnos. Låt snöflingorna singla ner utanför och smält ner i dig själv för en stund.

Här är en lista med sällsynta remixer och coola sound för att totalt kunna uppslukas i en värld av ljud. En värld där du kan sväva i det blå och låta tankarna strömma igenom huvudet som en strid ström vatten sköljer sallad i ett durkslag med stora hål.

Soundtracket till stora vågor av inspiration:

Nattlåtar BECAUSE YOU'RE WORTH IT.

 

Notera att listan är dynamisk och uppdateras så fort en bra låt dyker upp. Oh my gah. It does all the time. xxxx


Bli ett objekt

BLI ETT OBJEKT REDAN IDAG! DET HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. MED EFFEKTIVA OBJEKTORIENTERADE METODER BLIR DU OBJEKTIFIERAD PÅ NOLLTID!
So what are you waiting for???


För att kunna göra dig själv till ett objekt krävs endast tre enkla frågor.

-Vem är du? (Identitet)
-Hur är det? (Tillstånd)
-Vad gör du? (Beteende)

Inte svårare än en inledande koversation med en ny kontakt i messenger.

Ok, här kommer ett exempel där jag gjort om min franska idol, tecktonik-dansaren Treaxy till ett objekt!

Identitet: Treaxy
Namnet på mitt objekt.

Tillstånd:

Han är alltid på.
Tillståndet är emellertid dynamiskt och vill han inte vara på längre, så ändras detta tillstånd.

Beteende:
Dansa
Självfallet. Att dansa är vad Treaxy gör.Det är hans beteende. Tecktonik dessutom!Så, där ser ni att det inte alls är särskilt svårt att tänka i objekt!

I nästa inlägg går vi djupare in på ämnet och krossar myten om vad ett sexobjekt egentligen är.

...eller inte. Det har vi ju redan gjort! Kolla bilden till höger, lol.


Dagens outfit: Smashed cat

Hallåorna på tv har alltid udda kläder. Men när vi såg den här på skärmen blev jag perplex. Smashad katt? Roadkill? Förskräckt hårboll dödad med våld av en ångvält? Kattunge efter allvarlig elchock?

Till detta ett par gigantiska kickersörhängen i silver och mörkbrun ögonskugga. Så delikat. Det matchar nästan den där blå stenen som utgör kattens nos.

Fri klädsel i tv-rutan! Yes. Kanske bör satsa på att presentera program på SVT om systemutbildningen blir alltför tråkig. Då skulle jag lätt ha mina coola t-shirts från Kawaii Shop med cupcakes på.

Att jag inte bloggat mer om dagens outfit förresten. Det ingår ju liksom i konceptet med att blogga. Jag är ju till och med tjej! En bloggtjej. Mm. Så intelligent det låter! En härlig bloggtjej med siktet inställt på karriär i tv. Kungarna av Tylösand nästa? Jag kan ju nästan platsa in där, så mycket som jag kan dricka. Eller nej förresten, kommer det upp igen så räknas det väl inte. Eller?

Och det var allt för idag. Återkommer självfallet med fler coola outfits. Beware.

HAPPY NEWWW YEEEEEEEEEARRR!

 

miss783 önskar alla galna vänner och läsare ett underbart 2011 med massa poolpartyn, C-vitamin, tekvällar, ömhet, spännande filmer, fotosessioner, godis och klistermärken. Årets motto: "Stop waiting for things to happen"
LOVE YOU GUYS!
xxxx