miss783

Granskar kritiskt omvärldens avfall

Det slår mig hur jobbigt mitt liv kommer att bli om jag fortsätter att tänka och bry mig om så mycket. Hela tiden går det runt i huvudet på mig om hur lite folk tänker och hur sorgligt det är med all lättja och okunskap i världen. Senast igår blev jag djupt upprörd över hur våra grannar slänger blandade sopor och krossat porslin i glasåtervinningen i det gemensamma soprummet. Full av adrenalin skrev jag en stor lapp med röd spritpenna att bland annat mjölkpaket INTE sorteras som ofärgat glas. För att förstärka mina känslor i budskapet ritade jag dessutom till en dödskalle med korsade benkotor i bakgrunden.
 
Men vad hjälper det?

Överallt, på varenda miljöstation, finns det någon lat jävel som dumpar av diverse skrot som gamla skrivbord och trasiga TV-apparater. Vem ska plocka undan efter dem? Vem ska stå och plocka ut glödlamporna som hamnar i återvinningen? Och om det nu finns dem som jobbar med att rensa i skräpet så undrar jag varifrån den resursen kommer från och hur den finansieras?
 
Kan inte bara folk börja fatta att man inte spolar ner mediciner i toaletten och matolja i vasken? Var nånstans gick det snett? Är folk dumma eller bara lata, eller ännu värre: både och?
 
 

Comments

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback