Limetårta by Sophia Wester
här kommer recept
LIMETÅRTAN
pajskal:
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 rågad tsk vaniljsocker
175 g rumsvarmt smör
Arbeta snabbt ihop degen. Platta ut den i en pajform, gärna med löstagbar botten.
Grädda i 200 grader, 12-15 min.
Riv under tiden 2-3 msk limeskal och pressa limefrukterna.
fyllning:
3 ägg
2 1/2 dl socker
2 msk rivet limeskal
1 dl pressad limesaft (ca 4 lime)
5 msk vetemjöl
Vispa ägg och socker pösigt. tillsätt den pressade limesaften, skalet och vetemjölet. Häll i pajskalet. Grädda 12
min.
siktas över:
1 dl florsocker
gärna tunt rispat limeskal
Kakan ska vara lös i mitten när man tar ut den ur ugnen.
Sikta över generöst med florsocker. Konsistensen blir perfekt när den fått stå i 4-5 h, eller till nästa dag. Då kan
man dekorera med lite limeskal.
SLUT. Happy End.
Åååh, den var så god ! Tack för kvällen i går. Det var supermysigt att vara hos er på Alla Hjärtans Dag.
PoK