Ryskt surdegsbröd


Tänkte snabbt kolla till brödet imorse och sätta det på jäsning i sin form när jag fick syn på rågsurdegen som nästan hade gjort sönder locket på sin glasburk.

Nu ligger det färdiga brödet och svalnar. Man ska vänta i ett dygn tills man skär i det, så imorgon blir det surdegsbröd till frukost! Sen håller det sig saftigt i upp till två veckor om man bara lindar in det i en handduk. Lyckas man trots allt inte äta upp det fungerar det säkert även bra som självförsvar.
Comments
Postat av: StorAndréa
Å vad det ser gott ut! Jag vill komma och äta surdegsbröd! Ska vi ses snart igen? det var väldigt trevligt sist att få besöka ert lilla mansion. Följer för övrigt ditt och andras exempel att skriva här på internetet så kolla gärna in jurken!
Puss på dig!
Postat av: moderen
Vad duktiga ni är! Vill också komma och äta surdegsbröd i Bräcke...
Pussss
Trackback