miss783

Randig tandkräm -så funkar det

Cecilia Boström




13 Februari 2008



Betr. Colgate tandkräm

Tack för att du kontaktat oss.

Du undrade hur tandkrämen kan bli randig. Egentligen kan man få randig tandkräm på två sätt. Det ena sättet, då fylls tuben samtidigt med färger, t.ex. röd, vit och blå. Eftersom viskositeten (fastheten) är densamma för alla tre delarna, så sker ingen uppblandning. De tre färgerna ligger längsgående i tuben och när man trycker på den kommer det ut en randig tandkräm.

Det andra sättet är lite mer komplicerat. Då förses tandkrämstuben med ett litet rör med längsgående kanaler, intill tubmynningen. Närmast mynningen hälls en färgad gel, som dock inte når över rörkanten. Därefter fyller man resten av krämen, oftast vit pasta. När man trycker på tuben kommer den vita krämen att pressas ut genom tubmynningen, men också trycka mot den färgade gelen som därigenom pressas ut i kanalerna längs plaströret. Även här är det samma viskositet på de olika delarna, vilket innebär att den färgade gelén lägger sig som ränder, utanpå den vita.
image32
Hoppas denna förklaring besvarat din fråga.

Med vänliga hälsningar
Colgate-Palmolive AB

Jeanette Bengtsson
Konsumentkontakt

000050215A

Comments
Postat av: Carl

Observera att jag inte är ironisk när jag säger att detta var sjukt interessant läsning! Värsta interessant kuriosa liksom!

2008-02-17 @ 19:07:22
URL: http://ydergard.awardspace.com/
Postat av: Anna

Helt klockrent darl!

2008-02-24 @ 20:03:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback