miss783

Inland Empire

David Lynch har avancerat och hans senaste alster Inland Empire är en alldeles underskön film om allt och ingenting. Filmen som låter känslorna gå i överstyr och byter stämning lika snabbt som vädret i Göteborg. Inland Empire är som ett klassiskt Hollywooddrama blandat med polska influenser, samt en härlig Smala Sussie-känsla.
Den handlar i grund och botten om en skådespelerska som precis fått huvudrollen i en ny film. Denna film är en remake på någon polsk urban legend, där originalskådespelarna blev mördade. Konstigt nog uppstår det även märkliga saker i nyinspelningen. I ett flertal scener dyker ett rum med kaniner upp. En ledsen tjej ser på tv. Ett gäng snygga prostituerade skrattar. En LP-skiva snurrar... Skratt blandat med gråt, solsken med grå moln, lyxliv med samhällets bottenskikt. Vad är det egentligen som händer? Vem är vem? Vad är verklighet? Och vem är Billy?

För att få svaren på alla frågor rekommenderas en fysiskt (dock ej mental) avkopplande stund framför teven eller datorn. Inland Empire är ett litet mästerverk som bara blir bättre och bättre, likt en låt som behöver avnjutas gång på gång.

-I'm a whore... WHERE AM I?!

Comments
Postat av: victoria

Låter intressant! Inte hört talas om den filmen faktiskt....Tack cecilia! =)

2008-03-06 @ 07:05:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback