Min fina lillasyster

Ett visuellt tidsfördriv

Tre bröd på en dag

Jag tog just tre skivor med smör på och jag undrar om bröd ändå inte är det godaste som finns... Rekommenderar även en skiva ost på och med sällskap av en kopp nybryggt te eller kaffe. En oslagbar kombination att ge sig själv energi på. Mera råg i ryggen everyone!

Röd, kletig och helt oemotståndlig körsbärspaj

Pajen är för övrigt direkt inspirerad av den som serverades i serien Twin Peaks. Och liksom agent Cooper, bör denna paj avnjutas med en god kopp kaffe. Svart såklart.
Här är receptet jag testade från Allt om Mat:
Pajdeg
5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
200 g smör
0,5 dl vatten
Fyllning
1 burk körsbär, 680 g
2,5 dl strösocker
4 msk maizena majsstärkelse
1 krm bittermandelolja
2 tsk pressad citron
30 g smör
Tillagning
1. Finfördela smöret i mjölet och sockret i matberedare eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop en deg.
2. Tryck ut degen ca 2/3 av degen i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Ställ kallt. Kavla mellan plastfolie ut resten av degen till ett lock. Lägg det kallt.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Häll lagen från körsbären, ca 3 dl, i en kastrull. Tillsätt socker och majsstärkelse. Låt koka ihop till en klar och tjock kräm under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt bittermandel, citronsaft, smör och körsbären. Låt svalna.
5. Gör hål i pajdegslocket med en äppelurkärnare. Spara de små rundlarna till dekoration.
6. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg på locket och jämna till vid kanten. Lägg på de små rundlarna.
7. Grädda på nedersta falsen i ugnen 10 min, sänk temperaturen till 175° och grädda ytterligare 40 min. Flytta upp pajen de sista 5 minuterna om den verkar alltför blek.
8. Servera pajen ljummen med romgrädde, lättvispad grädde eller vaniljglass.
En mysig kväll hos Padmé

Idag mötte vi en top cat
Ännu en enkel studentmiddag
