miss783

Frankrike är mer än bara ost, sex och demonstrationer

Om du inte redan har hört talats om det så är Tecktonik, förkortat TCK, en ny dansstil från Frankrike som spridit sig från YouTube till hela världen.

Det började med electromusik i Paris södra förorter som var lite halvskum att dansa till, vilket resulterade i att några kreativa fransoser kom på ett helt nytt sätt att röra sig på och började göra sexiga moves med armarna. Eftersom det såg sjukt coolt ut blev dansstilen givetvis kopierad och alla som är något i Paris har sin egen twist på dansen. På gatorna tar de med sig musiken i en fet bärbar stereo och battlar på gatorna eller dansar för att helt enkelt sprida rörelsen vidare och inspirera andra.

Tecktonik har med tiden mer eller mindre utvecklats till en livsstil. Du kan till och med skaffa en Tecktonikfrisyr! Något gay men funkar på vissa. Typ fransmän.

En vän till mig beskrev i ett helt annat sammanhang landet Frankrike med tre ord som ost, sex och demonstrationer. Ända sedan franska revolutionen tycks förortena få ryck varje gång något politiskt beslut fattas och bränner bilar.

-Nu dansar alla Tecktonik.


Snart kanske man kan använda Tecktonik som ett representativt ord för Frankrike?

I filmen som jag bäddat in tar en engelsman en vetenskaplig titt på denna dans och ställer sig frågan huruvida rörelsen skulle kunna komma till Strobrittanien.

Jag hoppas att detta blogginlägg kan vara likt en mainmetod i Java, och starta upp detta electroäventyr även här.

-Je crois c'est possible!


Comments

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback